Skip to content
Home » ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ Α.Ο.ΠΕ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ Α.Ο.ΠΕ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ  – Α.Ο.ΠΕ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

Στόχος της Ακαδημίας

Η ενασχόληση με τον αθλητισμό και ιδίως όταν αυτή ξεκινήσει στην παιδική ηλικία , πάντα με την  ορθή επίβλεψη και καθοδήγηση έμπειρων και διακεκριμένων προπονητών, συμβάλλει στην σωστή μυοσκελετική ανάπτυξη, στην ψυχική του ισορροπία, στη διασκέδαση και στην εκτόνωσή του παιδιού , σημεία που αποτελούν θεμέλιο για μια υγιή και ισορροπημένη ζωή.

Το βόλεϊ είναι ένα άθλημα που ξεχωρίζει καθώς η ολική  απουσία σωματικής επαφής με τον αντίπαλο, το καθιστά πολύ ασφαλές ενώ ταυτόχρονα γυμνάζει ολόκληρο το σώμα.
Το παιδί κοινωνικοποιείται, μαθαίνει να συνυπάρχει και να συνεργάζεται καθώς αποτελεί μέρος μια ομάδας. Μαθαίνει να αντιδρά γρήγορα , να ερμηνεύει σωστά τα ερεθίσματα που δέχεται από συμπαίκτες, προπονητές, διαιτητές, αντιπάλους, μπάλα κ.τ.λ βελτιώνοντας έτσι τα αντανακλαστικά του.

Πρωταρχικός στόχος αλλά και όραμα της ακαδημίας μας είναι τα παιδιά μέσα από ένα ασφαλές  και ευχάριστο περιβάλλον να μάθουν τα μυστικά του  βόλεϊ  να διασκεδάσουν , να δημιουργήσουν φιλίες αλλά και όμορφες αναμνήσεις, να γυμναστούν ενώ ταυτόχρονα να διδαχτούν βασικές αρχές και αξίες του αθλητισμού όπως το “Ευ Αγωνίζεσθαι”,  την συνεργασία,  την πειθαρχία, την κοινωνικότητα, την αυτοπειθαρχία, την ομαδικότητα , την επίτευξη των στόχων!
Τέλος , με ιδιαίτερη χαρά και αίσθημα ικανοποίησης να δούμε τα παιδιά των ακαδημιών μας , σταδιακά να  αποτελούν, ως έτοιμοι αθλητές, ενεργά μέλη των αγωνιστικών ομάδων του Σωματείου μας.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Με την έναρξη της νέας περιόδου και αφού έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των εγγραφών, τα παιδιά χωρίζονται σε τμήματα με κριτήρια την ηλικία , τις τεχνικές δεξιότητες και τις ανάγκες των τμημάτων του συλλόγου.
Αυτή η επιλογή γίνεται αυστηρά και μόνον από τους προπονητές των τμημάτων. Κατά την διάρκεια της περιόδου μετά από πρόταση του προπονητή του τμήματος και με την σύμφωνη γνώμη της επιτροπής προπονητών μπορεί να γίνει αλλαγή του τμήματος του παιδιού και της ομάδας.

ΕΦΟΡΟΙ

Έφορος σε κάθε τμήμα ορίζεται στην αρχή κάθε περιόδου από την διοίκηση σε συνεννόηση με τον αρμόδιο προπονητή.
Ο έφορος αποτελεί την γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ της διοίκησης , του προπονητή αλλά και των γονέων
Η αποστολή του είναι εξαιρετικής σημασίας , καθώς με την εθελοντική του  προσφορά φροντίζει για την εύρυθμη λειτουργία του τμήματος που έχει αναλάβει.
Επιφορτίζεται με μια σειρά υποχρεώσεων όπως την μεταφορά των δελτίων των αθλητριών, του φαρμακείου, την παραλαβή του φύλλου αγώνα από τους διαιτητές, των νερών, και σε ορισμένες περιπτώσεις, κατόπιν συνεννόησης , την μεταφορά αθλητριών που δεν μπορούν να μετακινηθούν για αγωνιστικές υποχρεώσεις τις ομάδας καθώς και  την διατήρηση στο ακέραιο της εικόνας του συλλόγου.

 

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΡΙΩΝ

ΣΕ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ – ΑΓΩΝΕΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 • Οι αθλήτριες αντικατοπτρίζουν  την εικόνα και την φιλοσοφία του συλλόγου μας και ως εκ τούτου η εν γένει στάση και η συμπεριφορά τους, τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και εξωαγωνιστικά, θα πρέπει να είναι κόσμια και με σεβασμό προς τους συναθλητές,  προπονητές, διοίκηση, διαιτητές, γραμματεία, αντιπάλους, φιλάθλους και  γονείς.
 • Στη περίπτωση που αθλήτρια  ή ακόμη και γονέας εξυβρίσει, εκφέρει ρατσιστικό λόγο, ασκήσει σωματική ή ψυχολογική βία, θίξει  την αξιοπρέπεια της διοίκησης, διαιτητών, γραμματείας, αντιπάλων, φιλάθλων και  γονέων ή προβεί σε πράξεις χουλιγκανισμού (αποδεδειγμένα)  , τότε ο σύλλογος διατηρεί το δικαίωμα να απομακρύνει την αθλήτρια από τις ακαδημίες του.
 • Οι αθλήτριες οφείλουν να προστατεύουν την ομάδα από τις επιπτώσεις που μπορεί να επιφέρουν οι αδικαιολόγητες διαμαρτυρίες, παραβάσεις των κανόνων του αθλήματος και η οποιαδήποτε εν γένει ανάρμοστη συμπεριφορά.
 • Οι αθλήτριες οφείλουν να φορούν τόσο στις προπονήσεις όσο και στους αγώνες μόνο ρούχα της ομάδας . Η εμφάνιση τους να είναι ενδεδειγμένη και ομοιόμορφη σύμφωνα με το αθλητικό υλικό που έχουν παραλάβει .
  Θα πρέπει τέλος να διατηρούν καθαρές και σε καλή κατάσταση τις στολές των αγώνων που τους παρέχει ο σύλλογος
 • Οι αθλήτριες πρέπει να είναι συνεπείς και να παρευρίσκονται έγκαιρα σε όλες τις κοινωνικές και αθλητικές εκδηλώσεις της ομάδας . Οφείλουν να βρίσκονται στο γήπεδο 15 λεπτά τουλάχιστον πριν την έναρξη της προπόνησης ενώ οι αθλήτριες των αγωνιστικών τμημάτων θα πρέπει βρίσκονται στο γήπεδο των αγώνων ή των εκδηλώσεων την ώρα που τους έχουν ενημερώσει οι προπονητές τους  ή το αργότερο 45 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα .
 • Οι αθλήτριες εισέρχονται στο χώρο προπόνησης ή αγώνα  μόνο μετά από υπόδειξη του προπονητή ή του υπευθύνου εφόρου.
 • Η παρουσία των  παιδιών στις προπονήσεις είναι δικαίωμα αλλά και υποχρέωση. Η αθλήτρια μπορεί να απουσιάζει  από τις υποχρεώσεις της ομάδας λόγω ασθένειας ή μαθημάτων ή αν συντρέχει σοβαρός λόγος  αφού όμως προηγουμένως έχει φροντίσει να ενημερώσει τον προπονητή της εγκαίρως.
  Τα παιδιά, πρωτίστως για την ασφάλειά τους και την αποφυγή ενδεχόμενου τραυματισμού, αλλά και για το αίσθημα δικαίου έναντι των συναθλητριών τους ΔΕΝ θα συμμετέχουν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων αν δεν παρακολουθούν ικανοποιητικό αριθμό προπονήσεων .
  Η συμμετοχή των παιδιών  στους αγώνες καθορίζεται εξ ολοκλήρου από τον προπονητή του τμήματος και δεν επιτρέπετε σε διοίκηση ή στους γονείς να έχουν οποιαδήποτε ανάμειξη σε αυτό . Σε περίπτωση που απουσιάζουν συστηματικά θα αντικαθίστανται  από άλλες αθλήτριες της ακαδημίας .
 • Οι αθλήτριες  δεν επιτρέπεται ,για κανέναν λόγο ,κατά τη διάρκεια της προπόνησης  ή  του αγώνα να απομακρύνονται από το χώρο ή  τον πάγκο, δίχως προηγουμένως να  έχουν πάρει άδεια από τον προπονητή τους.
 • Δεν επιτρέπεται  κατά τη διάρκεια της προπόνησης και του αγώνα οι αθλήτριες να φορούν αντικείμενα όπως βραχιόλια, δαχτυλίδια ,κολιέ κ.α.  τα οποία είναι επικίνδυνα για τον τραυματισμό των ίδιων και των συναθλητριών τους.
 • Οι αθλήτριες  υποχρεούνται να διατηρούν τους χώρους προπόνησης  και των αποδυτήριων καθαρούς μετά την αποχώρηση τους από αυτά .
 • Οι αθλήτριες  μπορούν και θα πρέπει να απευθύνονται στον προπονητή και μόνο, για οτιδήποτε έχει σχέση με τους ίδιους και την ομάδα ( π.χ. προβλήματα σχέσεων με συναθλητές ή με τον ίδιο τον προπονητή, με γονείς, με διαιτητές, τραυματισμούς, αρρώστιες, θεραπείες με φάρμακα, ειδική διατροφή, φροντιστήρια, μαθήματα, εξετάσεις, ιδιαιτερότητες, θέματα υγείας κλπ.)
  Σε περίπτωση που η αντιμετώπιση του προπονητή δεν κρίνεται ικανοποιητική μπορούν να απευθύνονται στην διοίκηση του συλλόγου.
 • Δεν επιτρέπεται η προπόνηση των αθλητριών από προπονητές εκτός του Συλλόγου ή η συμμετοχή σε Camp εσωτερικού ή εξωτερικού. Για οποιαδήποτε επιπλέον αθλητική δραστηριότητα, ο αθλητής και οι γονείς του είναι υποχρεωμένοι να ενημερώσουν τον προπονητή και τους υπευθύνους της Ακαδημίας, και να υποβάλλουν σχετικό αίτημα προς αξιολόγηση κι έγκριση.

Για οποιοδήποτε παράπονο ή απορία τους, οι γονείς μπορούν να απευθύνονται στον υπεύθυνο της Ακαδημίας.
Το έργο των προπονητών είναι η προπόνηση και η διαχείριση των αγώνων, καμία  διοικητική ή άλλη ευθύνη δεν έχουν και  κρίνονται από τους  υπεύθυνους  της Ακαδημίας  και κατ’ επέκταση από την Διοίκηση του Α.Ο.ΠΕ Μοσχάτου.

 

Facebook