Skip to content
Home » Γιατί το παιδί μου να ασχοληθεί με το βόλεϊ.

Γιατί το παιδί μου να ασχοληθεί με το βόλεϊ.

 • by

10 λόγοι γιατί να επιλέξει ένας γονιός το Βόλεϊ σαν αθλητική δραστηριότητα για το παιδί του .

 • 1- Ομαδικότητα, συνεργασία και κοινωνικοποίηση.Το βόλεϊ είναι μια ομαδική προσπάθεια, μια συνεργασία . Το παιδί μαθαίνει να συνυπάρχει και να συνεργάζεται καθώς αποτελεί μέρος μια ομάδας. Το να ενθαρρύνετε το παιδί σας να συμμετάσχει σε ένα ομαδικό άθλημα θα του δώσει την ευκαιρία να γνωρίσει νέους ανθρώπους που μπορούν να μετατραπούν σε φίλους για την όλη του την ζωή και θα δημιουργήσει  όμορφες παιδικές αναμνήσεις.
 • 2- Έχει θετικό αντίκτυπο στην υγεία.Η ενασχόληση με τον αθλητισμό και ιδίως όταν αυτή ξεκινήσει στην παιδική ηλικία , πάντα με την  ορθή επίβλεψη και καθοδήγηση έμπειρων και διακεκριμένων προπονητών, συμβάλλει στην σωστή μυοσκελετική ανάπτυξη, στην ψυχική του ισορροπία, στη διασκέδαση και στην εκτόνωσή του παιδιού , σημεία που αποτελούν θεμέλια για μια υγιή και ισορροπημένη ζωή.

   

 • 3Αναπτύσσει πολύτιμες ικανότητες.Το παιδί μαθαίνει να αντιδρά γρήγορα , να ερμηνεύει σωστά τα ερεθίσματα που δέχεται από συμπαίκτες, προπονητές, διαιτητές, αντιπάλους, μπάλα κ.τ.λ βελτιώνοντας έτσι , σωματικά και νοητικά ,τα αντανακλαστικά του. Διαμορφώνει και ενισχύει θετικές ικανότητες  που σίγουρα θα είναι χρήσιμες για ένα παιδί στη ζωή όπως:
  συνεργασία , ομαδικότητα , στοχοπροσήλωση και επίτευξη των στόχων ,
  σκληρή δουλειά, υπευθυνότητα, επιθυμία για νίκη, αυτοπειθαρχία , αυτοπεποίθηση και θάρρος.
 • 4Προάγει αξίες όπως η ευγενής άμιλλα και το “Ευ Αγωνίζεσθαι”.
 • 5- Είναι ένα άθλημα που γυμνάζει ολόκληρο το σώμα, προσφέροντας ταυτόχρονα δύναμη, ταχύτητα, αλτικότητα και ευλυγισία.

 •  6Ο κίνδυνος τραυματισμού είναι μικρότερος από άλλα αθλήματα επαφής.

  Το βόλεϊ είναι ένα άθλημα που ξεχωρίζει καθώς η ολική  απουσία σωματικής επαφής με τον αντίπαλο, το καθιστά εξαιρετικά ασφαλές.
 •  7- Δεν απαιτεί μεγάλα οικονομικά έξοδα.

  Το βόλεϊ ανήκει στα προσιτά αθλήματα, καθώς το παιδί χρειάζεται μόνο να συμμετάσχει σε μια ακαδημία και όλα θα είναι διαθέσιμα εκεί.
  Δεν προϋποθέτει ακριβό εξοπλισμό καθώς τα ρούχα της ακαδημίας συνήθως είναι τα κύρια έξοδα των γονέων των αθλητών.
 • 8–   Ολόκληρος ο κόσμος ένα γήπεδο.Αν το παιδί θέλει να προπονηθεί ατομικά έξω από το γήπεδο του βόλεϊ, το μόνο που θα χρειαστεί είναι μια μπάλα και έναν τοίχο , ενώ με μια παρέα παιδιών ένα σχοινί δεμένο που θα λειτουργήσει σαν φιλέ μπορεί προσφέρει ατελείωτες ώρες παιχνιδιού, χαράς και διασκέδασης. Επιπλέον κατά τις καλοκαιρινές σας διακοπές στις παραλίες θα συναντήσετε πολλά γήπεδα beach volley.
 • 9-  Μαθαίνει στα παιδιά πώς να πέφτουν σωστά.Τα παιδιά μαθαίνουν πώς να πέφτουν για να πιάσουν τη μπάλα, και αυτή η δεξιότητα είναι εξαιρετικά χρήσιμη όχι μόνο κατά τη διάρκεια του αθλήματος, αλλά και στα υπαίθρια παιχνίδια στην αυλή , στο σχολείο , στο περπάτημα  αλλά σε πολλές άλλες καταστάσεις. Μια γνώση που θα τα συνοδεύει σε όλη τους την ζωή.
 • 10-   Δεν έχει ηλικιακούς περιορισμούς.Όσο αισθάνεστε παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας, το βόλεϊ θα σας καλωσορίζει , καθώς πάνω  από όλα είναι ένα παιχνίδι!!!

  Κάντε εγγραφή Δωρεάν 

Facebook